LSV: Targetiranje od strane vlasti dovelo do napada na novinara N1

"Od državnih funkcionera očekujemo da se dozovu pameti i počnu da rade svoj posao za koji su izabrani i plaćeni, a ne da smišljaju nove neprijatelje i crtaju mete na njima"

02. feb 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas osudila napad na novinara Televizije N1 Nikolu Radišića, uz ocenu da „otvoreno targetiranje od strane predsednika Srbije i funkcionera vlade dovodi do pretnji i napada na one koje su u svojim huškačkim govorima označili kao neprijatelje“.

„Poznati scenario da višegodišnje etiketiranje nekog kao izdajnika i neprijatelja na kraju dovodi do napada na tu ličnost – ostvario se i ovog puta“, ocenio je LSV.

Stranka je u saopštenju upozorila da se ovakvi napadi dešavaju jer „većina počinilaca takvih dela nikad nije za njih snosila posledice“.

LSV je zapitao da li su oni koji svojim izjavama stvaraju huškačku atmosferu protiv pojedinaca i institucija, svesni odgovornosti i posledica koje njihov govor mržnje proizvodi.

Zatraženo je od nadležnih institucija da napadači na Nikolu Radišića budu pronađeni, kažnjeni, a javnost obaveštena o kaznama koje su izrečene.

„Od državnih funkcionera očekujemo da se dozovu pameti i počnu da rade svoj posao za koji su izabrani i plaćeni, a ne da smišljaju nove neprijatelje i crtaju mete na njima, kako bi skrenuli pažnju sa svojih neuspeha i nesposobnosti da obezbede stanovništvu pristojan život“, dodala je LSV.

Radišiću su u centru grada dve nepoznate osobe uz pljuvanje psovali mater „američku“ i „izdajničku“, a on je zbog ugožavanja sigurnosti iz člana 138 stav 3 Krivičnog zakona podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih učinilaca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga