LSV: SVM-u važniji stranački interesi i funkcije

Kako je moguće da na dva nivoa vlasti SVM istovremeno podržava dve potpuno suprotstavljene političke grupacije?

17. feb 2016

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Subotici pozvao je danas Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da objasni kako je moguće da na dva nivoa vlasti istovremeno podržava dve potpuno suprotstavljene političke grupacije i da objasni kako je moguće da podržava gradonačelnika Jenea Maglaija o kome govori sve najgore i koga su prošle nedelje isključili iz stranke, preneo je portal Magločistač.

„Savez vojvođanskih Mađara možda i uspeva da objasni svojim biračima kako je moguće da na dva nivoa vlasti istovremeno podržava dve potpuno suprotstavljene političke grupacije. Međutim, sigurni smo da građankama i građanima Subotice neće uspeti da objasne kako je moguće da kao gradonačelnika našeg grada podržava nekoga o kome govori sve najgore i koga su čak i isključili iz stranke“, navedeno je u saopštenju GO LSV Subotica.

LSV je takođe naveo i da „su sitni stranački interesi, lične funkcije i vlast, funkcionerima Saveza vojvođanskih Mađara izgleda važniji i od principa i od Subotice“, kao i da „Subotica i njeni građani ne smeju biti eksperimentalni poligon za dokazivanje politički mogućeg“.

„Time što je gradonačelnik Maglai prihvatio ovu neprincipijelnu podršku SVM, otvara se i pitanje šta su zapravo prave namere Mađarskog pokreta (MP), barem kada je u pitanju Subotica“, navedeno je u saopštenju.

LSV je pozvao vlast da se što pre završi farsa sa nizom “prekomponovanja” aktulene vlasti i da grad dobije ozbiljno i odgovorno rukovodstvo koje se neće voditi isključivo vlastitim interesima u nastojanju da po svaku cenu sačuva na čudan način stečene pozicije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga