- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: SVM da izađe iz vlasti u Bečeju zbog dugova za most

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Bečeju zatražio je danas da Savez vojvođanskih Mađara (SVM) napusti vladajuću većinu u toj opštini, zbog sudskog postupka koji je opština izgubila i zbog kojeg treba da bude isplaćeno 60 miliona dinara.

Opštine Bečej i Novi Bečej moraće da snose troškove sudskog postupka iz 2010. godine u visini od 60 miliona dinara koji je okončan presudom Privrednog apelacionog suda u Novom Sadu u korist AP Vojvodine.

U pitanju je bila pozajmica za troškove transporta i demontaže mosta, koji je kao donacija nemačkog grada Vilshofen, 2002. godine trebalo da bude postavljen između ta dva grada.

Pokrajinska vlada tada je odborila Opštinama Bečej i Novi Bečej pozajmicu za postavljanje tog mosta, ali je na kraju pokrenula sudski spor, jer one taj novac nisu vraćale kako je bilo propisano ugovorom.

LSV je optužila SVM za „neodgovorno ponašanje i bahaćenje na račun građana“, jer su i tada i danas bili deo vlasti.

„Činjenica je da će troškove izgubljenog sudskog spora osetiti građani opštine Bečej, jer će opština iz budžeta po presudi morati da plati oko 40 miliona dinara“, naveo je LSV.

Ta stranka dodaje da će zbog najava odlaganja planiranih investicija građani u pojedinim delovim ostati bez kanalizacione mreže, čija izgradnja je bila predviđena za ovu godinu, i drugih projekata koji su bitni za bolji život u opštini.

Troškove dopremanja mosta iz Nemačke trebalo je da snose opštine Bečej i Novi Bečej uz pomoć pokrajinske vlade, novac im je prosleđen, ali most nikada nije montiran, jer je bio prekratak, pa je postavljen na Tisi između Ade i Padeja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!