- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Svakodnevna devastacija Novog Sada

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je ocenila da je na sceni svakodnevna devastacija Novog Sada od strane vlasti predvođenih Srpskom naprednom strankom (SNS), u prvih 100 dana otkako su na čelu glavnog grada Vojvodine.

„Investicija nema, Novi Sad je prljaviji i zapušteniji nego ikada, a sneg je napravio sedmodnevni kolaps kakav grad ne pamti. Istovremeno, Novi Sad je daleko od toga da bude izabran za evropsku prestonicu kulture, a Kulturnim centrom upravlja guslar čiji je jedini ‘uspeh’ skidanje latinične table sa te institucije“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je gradska vlast agilna jedino u prekrajanju istorije Novog Sada.

LSV je naveo da je gradska vlast u septembru mesecu formirana pod jakim pritiskom, od „ucenjenih, nateranih i osumnjičenih“, zbog čega je rezultat njenog rada „više nego očekivan“.

Ta stranka ja upitala šta se desilo sa optužbama SNS i Demokratske stranke Srbije na račun Romske demokratske stranke da su u Skupštinu grada ušli kupujući glasove na lokalnim izborima 6. maja.

Gradski odbor LSV je optužio vlast u Novom Sadu da u javnim i komunalnim preduzećima zapošljava po stranačkoj i rodbinskoj pripadnosti, a da stare radnike „špijunira“, kao i da su u pojedinim preduzećima tražili mito da bi zaposlili nekoga.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!