LSV Subotice: Vlast odbila da podrži poljoprivrednike

Skupština odbila zahtev Udruženja poljoprivrednika Subotice

11. dec 2015

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz Subotice saopštio je danas da vladajuća većina u Skupštini grada nije podržala poljoprivrednike jer nije sa njima htela da razgovara o problemima koji bi mogli nastati ako budu usvojene predložene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

„Sramotna je jučerašnja odluka vladajuće većine da odbaci zahtev Udruženja poljoprivrednika Subotice da se razgovara o svim manama i šteti koja će im biti naneta ako Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu bude usvojen u sadašnjem obliku“, ocenio je LSV.

LSV je dodao je Skupština grada, iako lokalna samouprava nema direktan uticaj na zakon, morala da otvori vrata za svoje poljoprivrednike i omogući im da kažu šta ih tišti, kao i da im omogući da vide i čuju kako o njihovim interesima razmišljaju odbornici i političke stranke na vlasti.

„Odnosno, da vide kojim su to strankama i odbornicima bitniji poeni kod nadležnih državnih i stranačkih funkcionera nego interesi subotičkih i vojvođanskih poljoprivrednika“, dodaje se u saopštenju.

Iz ove stranke su poručili da podržavaju svaku inicijativu da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Zakon predviđa da se 30 odsto državnog zemljišta u svakoj lokalnoj samoupravi može izdati pravnom licu i to na 30 godina, umesto da vojvođanski poljoprivrednici sami obrađuju svoju zemlju, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga