- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Što pre promeniti izborni zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas hitne promene izbornog zakona kako bi se omogućili fer izborni uslovi.

“Na takvo stanje upozoravamo već godinama, ali sluha za promenu izbornog zakona jednako nije bilo, bez obzira na to ko je na vlasti”, navela je ta stranka u saopštenju za javnost.

LSV je dodala da neke stranke kojima je takav izborni zakon ranije odgovarao, “danas bojkotuju i dijalog i izbore, umesto da se uključe i da zajedno dođemo do najboljeg rešenja”.

“Slobodni izbori su sam temelj demokratije i Liga socijaldemokrata Vojvodine će učestvovati na svim izborima na kojima postoji mogućnost da građani slobodno glasaju”, ističe se u saopštenju.

LSV je, međutim, poručila da sigurno neće učestvovati na onim izborima “na kojima se ne poštuju izborna pravila i krši izborna volja građana, kao što je to bio slučaj u Kovačici i Beloj Crkvi”.

U saopštenju se dodaje i da će ta stranka i ubuduće učestvovati na svim okruglim stolovima i svim okupljanjima koja mogu doprineti promeni izbornog zakona i uslova za izbore.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!