LSV: Šta to visi sa jarbola Pravnog fakulteta?

Takve greške bi se teško tolerisale i studentima novosadskog Pravnog fakulteta

09. sep 2016

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev pozvao je danas Pravni fakultet u Novom Sadu da saopšti javnosti šta je to što visi sa jarbola na njegovom ulazu.

Zastava Vojvodine, predložena za tradicionalni simbol pokrajine koji još nije usvojen u Skupštini, okačena je juče iznad ulaza u novosadski Pravni fakultet.

Jakovljev je u pisanoj izjavi naveo da ako neko od uvaženih profesora tog fakulteta ne može da dočeka da istakne takozvanu tradicionalnu zastavu AP Vojvodine, koja je pritom grubi falsifikat i nije tradicionalna, pravi dve greške.

„Najpre, u članu 9. Statuta AP Vojvodine je naveden izgled takozvane tradicionalne zastave i na njoj nema grba. Drugo, Skupština AP Vojvodine još nije usvojila odluku ni o toj zastavi, bez grba“, objasnio je Jakovljev.

On je poručio i da bi se dve takve greške teško tolerisale i studentima čuvenog novosadskog Pravnog fakulteta.

Odbor za pitanja ustavnopravnog položaja Skupštine Vojvodine utvrdio je na sednici ove nedelje predlog pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i načinu korišćenja simbola i tradicionalnih simbola Vojvodine i uputio ga Skupštini Vojvodine na usvajanje.

Skupština Vojvodine raspravljaće o usvajanju tradicionalnog grba i zastave na sednici koja je zakazana za 15. septembar.

Stručnjaci za heraldiku kritikovali su ranije predloženo rešenje za tradicionalne simbole Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga