LSV: Šta je sa istragom o krađi glasova u Novom Sadu?

Novim Sadom vršljaju "nakupci glasova"

24. maj 2013

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar zatražio je danas od nadležnih organa da odgovore na pitanje dokle se stiglo u istrazi o optužbama za krađu glasova na prošlogodisnsjim lokalnim izborima u Novom Sadu.

„Ovih dana se navršilo tačno godinu dana od privođenja aktivista Romske demokratske stranke, njihovog saslušavanja i početka istrage za kupovinu glasova, što su neki tada i priznali, pa pitamo dokle se stiglo u toj istrazi, šta se sa njom dešava i da li je moguće da se takav sramotan čin zataškava“, rekao je Kolar na konferenciji za novinare.

On je zatražio da se objavi da li neko tu istragu koči, te da se, ako je to slučaj, jasno i glasno kaže ko to čini.

Predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DS S) su nakon lokalnih izbora u maju prošle godine optužili Romsku demokratsku stranku (RDS) da je prešla izborni cenzus tako što je kupovala glasove birača.

U septembru mesecu SNS i DS S su preuzeli vlast od koalicioje predvođene Demokratskom strankom, a u novu vladajuću koaliciju ušao je i RDS, koji do tada nije bio deo lokalne vlasti u Novom Sadu.

Robert Kolar rekao je da se u Novom Sadu na izborima za savete mesnih zajednica takođe kupuju glasovi.

„To počinje kao infekcija, što je bilo na prošim izborima, a završiće se kao gangrena“, ocenio je Kolar i rekao da „nakupci glasova ismevaju i ponižavaju i demokratiju i Novosađane“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga