- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Šta će država preduzeti protiv Srbske časti?

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas nadležne državne organe da objave šta su preduzeli u vezi sa akcijom „Srbske časti“ i snimka u kojem oni maloletnika u njegovoj kući u Nišu obaveštavaju da mu oduzimaju konja, uz obrazloženje da ga je tukao.

„Odakle pravo izvesnoj, očito paravojnoj organizaciji, da nekome uđe u kuću i uzima pravdu u svoje ruke“, zapitala je u saopštenju za javnos LSV.

Ta stranka upozorava da je krajnje vreme da „oni koji primaju platu od poreza građana prestanu da tolerišu bahatost, pretnje i ćutke posmatraju
gaženje svih demokratskih i civilizacijskih vrednosti u zemlji od samozvanih ’patriota’“, te da pokažu da nismo društvo „kojim upravljaju horde huligana“.

U suprotnom, kako se napominje, „biće potpuno jasno da se miljenicima Putinove administracije ovde prećutno dozvoljava stvaranje države u državi“.

„Gde su organi koji u ovoj zemlji treba da garantuju imovinsku i pravnu sigurnost svih građana? Šta imaju da kažu na razgovor nasilnika i preplašenog dečaka? Ništa? Ne rade vikendom? Šta je sledeće nakon ovoga? Da ’Srbska čast’ i njima slični zaplene nečiju kuću? Da proteruju ljude?“, navodi se u saopštenju i dodaje da se sve to dešava samo nekoliko dana „nakon one sramote kada je Miša Vacić čitao spisak korisnika narodne kuhinje u Medveđi“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!