LSV: Srediti raskrsnice i sprečiti saobraćajne nezgode

Očito je da su projekte vodili nestručni ljudi

20. sep 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražila je danas od gradskih vlasti da konačno i hitno saniraju i rekonstruišu asfalt koji je u katastrofalnom stanju i pun udarnih rupa na tri važne raskrsnice kroz koje dnevno prolaze na hiljade vozila: Bulevar oslobođenja – Bulevar kralja Petra Prvog, Rumenačka – Kornelija Stankovića i Partizanska – Sentandrejski put.

LSV je u saopštenju ocenila da je, iako je Novi Sad tokom mandata ove gradske vlasti mnogo puta bio neplanski raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu, očito da su projekte vodili nestručni ljudi da bi poslove dobili podobni podizvođači, a ne da bi grad funkcionisao bolje, a vozači i pešaci bili bezbedniji.

„Pored toga, duže od dva meseca u neposrednoj blizini raskrsnice Preradovićeve i Ulice Račkog u Petrovaradinu postavljen je znak  za  označavanje  radova na putu i drugih prepreka i oštećenja na kolovozu koji predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju“, dodaje se u saopštenju.

U LSV su upozorili sve nadležne u gradu da je samo pitanje vremena kada će se desiti neka saobraćajna nezgoda. Ta stranka je apelovala da se što pre sanira oštećenje kolovoza i oslobodi zauzeta saobraćajna traka.

„Budući da je u pitanju državni put prvog b reda, njegovom trasom se kreću teški teretni kamioni. Zatvaranjem ove saobraćajne trake, u samoj raskrsnici, usled oštećenja kolovoza, a usled intezivnog saobraćaja, blizine škole i pijace, bitno je smanjen kapacitet saobraćajnice te dolazi do velikih gužvi. Uz sve to, noću usled neadekvatnog osvetljenja dešava se da vozila nalete na taj znak“, navodi se u saopštenju LSV.

U njemu se dodaje i da je jasno da do oštećenja kolovoza dolazi zbog kretanja teških motornih vozila i da će tih oštećenja biti i dalje sve dok se teški teretni saobraćaj ne izmesti na obećanu obilaznicu oko Petrovaradina. U LSV su zaključili i da su to jasni znaci da sa radovima na obilaznici oko Petrovaradina treba početi što pre.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga