LSV: Srbijagas ponovo udara na osiromašene budžete Vojvođana

“Da li se na ovaj način ponovo favorizuje ruski partner u odnosu na druge za neke sitne privilegije, poput opstanka SPS-a u svakoj vladi"

29. jan 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je kritikovala Javno preduzeće Srbijagas zbog najave da će prirodni gas poskupeti za oko 14 odsto i upozorila da će, ukoliko poskupljenje bude odobreno, to biti još jedan udar na ionako osiromašene kućne budžete građana Vojvodine.

“Činjenica da Srbijagas izlazi sa projektovanim poskupljenjem, koje još nije odobrila Agencija za energetiku, može se tumačiti kao pritisak Srbijagasa na nezavisno regulatorno telo, odnosno politički pritisak da se takvo poskupljenje i odobri usvajanjem novog zakonskog okvira”, navodi se u saopštenju za javnost, koje je potpisao predsednik Stručnog saveta za energetiku i mineralne sirovine LSV Aca Udicki.

Dodao je da je srpsko tržište gasa daleko od transpartentnog i otvorenog i naveo da postoji mogućnost da se prirodni gas nabavi od 66 snabdevača koji se biraju na tržištu, ali svi oni mogu da nabave prirodni gas jedino od Srbijagasa.

“Da li se na ovaj način ponovo favorizuje ruski partner u odnosu na druge za neke sitne privilegije, poput opstanka Socijalističke partije Srbije u svakoj vladi, s obzirom na to da se zna da je cena po ugovoru koju plaća Srbijagas jedna od najnepovoljnih? Štetu, očito je, trpi država Srbija i, pre svega, građani i građanke Vojvodine”, kazao je Udicki.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga