LSV: Srbija nije samo Beograd, vlast da se posveti očuvanju sela

"Prestati s politikom stvaranja jednog mega centra"

19. maja 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina.

„Ministar Krkobabić već mesecima javno istupa sa snažnim porukama kojima uverava javnost da smo na pragu oporavka sela, i da se očekuje znatno poboljšanje uslova života u selima. Sa druge strane, sem nekakvih priča o obnovi zadrugarstva, te pregršti populističkih stavova i praznih floskula, javnost još nije čula konkretne planove tima koji vodi Krkobabić“, navodi se u saopštenju za javnost LSV.

Dodaje se da je najtragičnije to što ministar Milan Krkobabić ne primećuje osnovni uzrok propadanja malih sredina, jer „za njega problem stroge centralizacije kao i da ne postoji“.

„Reč decentralizacija, očito je, ne postoji u njegovom rečniku“, ocenjuje se.

LSV ukazuje da se bez jasne strategije i kvalitetnih izmena političkog sistema Srbije ne može očekivati ni poboljšanje stanja na selu, te da „politika stvaranja mega centra kakav je grad Beograd, mora prestati, a članovi Vlade moraju shvatiti da Srbija nije samo njen glavni grad, nego i svaka opština ili selo“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga