LSV: Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

Sve je to posledica izostanka lustracije

12. feb 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) protestovala je danas zbog odluke da povodom Dana državnosti ordenom za naročite zasluge bude odlikovana profesorka Smilja Avramov i poručila da ta osoba predstavlja politiku “koja je donela stotine hiljada mrtvih i izbegličke kolone”.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom 15. februara Dana državnosti, potpisao ukaze o odlikovanju ličnosti i institucija, a Smilja Avramov je odlikovana Sretenjskim ordenom prvog stepena za naročite zasluge za Srbiju i njene građane u oblasti naučne i prosvetne delatnosti.

“Sve što je Smilja Avramov govorila i radila iz prvog ešalona Miloševićevih akademika, kako devedesetih tako i posle, sprečilo bi svakog drugog predsednika, koji se makar deklarativno zalaže za evropski put zemlje, da je nagradi državnim odlikovanjem. Osim, naravno, onoga ko je takvu politiku i sam podržavao”, piše u saopštenju koje je potpisao potpredsednik LSV Đorđe Stojšić.

LSV u saopštenju navodi da je “malo je verovatno da bi Tomislav Nikolić danas bio predsednik, a Smilja Avramov dobitnica državnog ordena, da je u Srbiji izvršena lustracija”.

“Nakon odlikovanja Smilje Avramov, dobro poznate iz mračnih devedesetih godina prošlog veka, sledeće što se može očekivati od Nikolića je da odlikuje i Vojislava Šešelja”, piše u saopštenju i dodaje da ako se za politiku koju je ona podržavala dodeljuju ordeni, “treba da se zapitamo gde živimo”.

Dodaje se da o “rangu i društvu u koje je Smilja Avramov na ovaj način uvrštena, ne vredi ni govoriti”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga