LSV: Sramotna nagrada Ljiljani Bulatović Medić

"Ovaj skandal jasno ukazuje na stanje u kojem se naše društvo nalazi"

28. nov 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas, kako je navela, „skandaloznu odluku“ sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama u Pokrajinskoj vladi Dragane Milošević da uruči nagradu Društva novinara Vojvodine (DNV) Ljiljani Bulatović-Medić.
LSV je u saopštenju naveo da je Ljiljana Bulatović-Medić „poznata po pisanju hvalospeva osuđenicima za ratne zločine Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću“.

„Lik i delo ove takozvane novinarke poznati su široj javnosti. Ljiljana Bulatović-Medić godinama negira ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, a posebno se isticala po jezivim stavovima o genocidu u Srebrenici“, piše u saopštenju.

Stranka je podsetila da je dobitnica nagrade Društva novinara Vojvodine na Pravnom fakultetu u Beogradu 2005. godine na tribini o Srebrenici rekla da „mezarje/groblje u Potočarima treba preseliti i tu zasejati bilo šta, jer je zemlja plodna“.

„Stavovi Ljiljane Bulatović-Medić su sramotni. Sramotno je i obrazloženje za nagradu koje je DNV dalo. Na kraju, sramotno je i učešće članice pokrajinske vlade u ovom činu. Nažalost, ovaj skandal nije nikakva novost i samo jasno ukazuje na stanje u kojem se naše društvo nalazi“, piše u saopštenju.

Društvo novinara Vojvodine dodelilo je juče nagradu „Zlatno pero“ za doprinos razvoju novinarstva, između ostalih i Ljiljani Bulatović-Medić, autorki knjiga o Ratku Mladiću, koja otvoreno negira genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene tokom ratova devedesetih.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga