LSV: Sramno skidanje imena Elektrovojvodine

EPS-om upravljaju japiji iz Beograda, dok stručnjaci iz Elektrovojvodine tavore na margini

17. jan 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da godinama unazada, “dan po dan” protivnici vojvođanske autonomije čine sve kako bi uništili i samo ime Vojvodine.

LSV je u saopštenju za javnost naveo da je najnoviji primer za to skidanje neonskog naziva Elektrovojvodine sa zgrade te kompanije u Novom Sadu.

“Smetala je i neonska reklama Elektrovojvodine, jer podseća na časnu i bogatu istoriju tog preduzeća i vreme pune autonomije, kada se u Vojvodini živelo puno bolje nego danas”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodaje se da zato nije bilo dovoljno samo centralizovati imovinu i novac Elektrovojvodine, niti je bilo dovoljno ugasiti preduzeće koje je uspešno poslovalo više od pola veka, koje je najviše ulagalo u investicije i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije pa samim tim i najbolju naplatu od svih drugih sistema u Elektroprivredi Srbije (EPS).

“Zato nije bilo dovoljno ostaviti stručnjake i inženjere koji su decenije proveli brinući o razvoju tog preduzeća i mlade ljude koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, da sede u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama”, navodi se u saopštenju i dodaje da reorganizaciju EPS-a, koja je najavljivana i sprovedena uz obećanje velikih ušteda, prate afere i štete.

LSV je poručio da svima onima koji su doprineli ili se raduju skidanju jednog od obeležja najintenzivnijeg razvoja Novog Sada i Vojvodine da će “pre ili kasnije” ime Elektrovojvodine biti vraćeno “isto tako kako je i skinuto”.

U saopštenju koje je potpisao pokrajinski poslanik LSV Robert Kolar ocenjuje se da je “krajnji trenutak” da se priznaju i isprave promašaji u reorganizaciji EPS i da se sistem decentralizuje.

“To podrazumeva i da se Elektrovojvodini vrati status koji je imala: preduzeća koja je zaduženo za razvoj i održavanje elektrodistributivnog sistema i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine”, rekao je Kolar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga