LSV: SPS nanosi štetu Turističkoj organizaciji

Izmena Statuta bila bi još jedan u nizu nakaradnih i nasilnih postupaka

25. mar 2016

Savet za turizam novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražio je danas od gradskih čelnika i vladajuće skupštinske većine da skinu sa dnevnog reda današnje sednice tačku o hitnoj izmeni Statuta Turističke organizacije Novog Sada.

U saopštenju LSV u Novom Sadu se ocenjuje da razlog za hitnu promenu Statuta, mesec dana pred izbore, nije namera da se prethodne loše izmene Statuta sada isprave, niti želja da se nešto novo uradi na promociji turističke ponude grada, već da se Statut „upodobi i prekomponuje“ kako bi se uslovi za rukovodeća mesta prilagodili lakšem stranačkom zapošljavanju kadrova Socijalističke partije Srbije (SPS).

LSV je podsetila da su još uvek u toku sudski postupci protiv aktuelnog direktora, kadra SPS-a, u vezi sa zasnivanjem radnog odnosa na mestu direktora u februaru 2013. godine protivno uslovima propisanim u tada važećem pravilniku o sistematizaciji poslova u TONS.

„Izmena Statuta bila bi još jedan u nizu nakaradnih i nasilnih postupaka i nanela bi dodatnu štetu ugledu Grada i TONS“, navodi se u saopštenju LSV u Novom Sadu.

U njemu se gradski čelnici pozivaju da ne prave nove greške izglasavanjem planiranih izmena Statuta TONS, jer će samo dokazati da im nije interes unapređenje turističke privrede Grada već isključivo zadovoljavanje stranačkih apetita svojih koalicionih partnera.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga