LSV: SPS kriv za pljačku i obespravljenost Vojvodine

SPS razume jedino želju Ruske Federacije da u Srbiji ima baze, a u AP Vojvodini vadi naftu i gas po najnižoj rudnoj renti u Evropi

15. apr 2016

Autonomija „bez zakonodavne, sudske i izvršne vlasti“ koju i danas spominju funkcioneri Socijalističke partije Srbije, njihov je „patent“ od 1988. godine, kada je Vojvodina obespravljena i opljačkana upravo nakon ustavnog puča u režiji Slobodana Miloševića i te vrhuške koja i danas vlada tim istim SPS-om, saopštila je danas Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Kandidat SPS za pokrajinskog premijera Dušan Bajatović izjavio je danas da se ta stranka zalaže za Vojvodinu bez zakonodavne, sudske i izvršne vlasti, za donošenje novog Statuta Vojvodine. On je ocenio i da autonomija nije zasnovana na pravu građana, već na Ustavu Srbije.

LSV je u svojoj reakciji poručila da je zbog SPS Vojvodina, koja je bila rame uz rame po razvoju i standardu sa Slovenijom i Hrvatskom, danas ispod proseka u Republici Srbiji.

„Upravo su oni osmislili da se sve centralizuje u Beograd, što ni do danas nije prestalo“, piše u saopštenju LSV.

Ta stranka je ocenila da je zbog toga mučno i zamisliti šta oni uopšte podrazumevaju pod autonomijom i šta bi se Vojvodini desilo kad bi ti funkcioneri SPS-a pisali zakone o imovini, nadležnostima i finansiranju Vojvodine, kao što najavljuju.

„Ti ljudi ne razumeju ni Vojvodinu, ni Evropu, ni evropske asocijacije. Njih zanima samo novac, a razumeju jedino želju Ruske Federacije da u Srbiji ima baze, a u AP Vojvodini vadi naftu i gas po najnižoj rudnoj renti u Evropi“, navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da je zbog takvih funkcionera i ideja, Socijalistička partija Srbije direktno odgovorna za svu bedu u Vojvodini i čitavoj Srbiji, a Liga 26 godina, korak po korak, popravlja i sprečava štetu i nesreću koju su naneli ili će je tek naneti ovoj zemlji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga