LSV: SPS fizički sprečio predaju liste

LSV očekuje reakciju policije i tužilaštva

23. mar 2016

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević istakla je da je obezbeđenje Socijalističke partije Srbije (SPS) fizički sprečilo LSV da preda izbornu listu za pokrajinske izbore.

Sedlarević je na svom Tviter nalogu napisala i da je ona fiziči napadnuta.

O incidentu je na društvenim mrežama pisao i funkcioner LSV Duško Radaković, koji je napisao da ta stranka očekuje i reakciju policije i tužilaštva.

LSV je nakon ovih incidenata ipak Pokrajisnkoj izbornoj komisiji predala izbornu listu za pokrajinske izbore.

„Digni glavu i reci ‘ne’ pretnjama i pritiscima. Digni glavu i reci ‘ne’ paketima i kupovini glasova. Digni glavu i pobedi 24. aprila. Olovkom“, poručio je Radaković.

LSV je jutros saopštila da je obezbeđenje Socijalističke partije Srbije jutros oko 3 sata fizički nasrnulo i sprečavalo poslanike te stranke da uđu u zgradu Skupštine AP Vojvodine i predaju izbornu listu za pokrajinske izbore.

„O nečuvenoj sramoti i nasilju postoji foto i video dokumentacija, a obaveštena je Pokrajinska izborna komisija i Policijska uprava Novi Sad“, navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke najavili su da će zbog ovog incidenta u podne održati konfrenciju za novinare ispred ulaza u zgradu Skupštine Vojvodine.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga