LSV: Sprečiti sramotu na vreme

Ne dozvoliti da fašističke organizacije ukaljaju proslavu pobede nad fašizmom

15. okt 2014

Proslava sedamdesete godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom je izuzetno veliki i važan događaj za Srbiju, pa je jako važno izbeći da se čitav događaj posmatra samo iz vizure dolaska Vladimira Putina, odnosno ekonomskih i političkih efekata te posete, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

U toj stranci su poručili da su svi gosti koje država tog dana bude imala važni i značajni, kako predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, tako i članovi diplomatskog kora i predstavnici boračkih organizacija iz brojnih zemalja.

„Zato se ne sme dozvoliti da proslavu i vojnu paradu koja se tim povodom organizuje, fašističke organizacije poput Obraza koji deluje dve godine uprkos zabrani Ustavnog suda, ukaljaju svojim prisustvom ili propagandnim materijalom na ulicama samo zato što su iz nekog svog razloga zaljubljeni u Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina“, navodi se u saopštenju LSV.

U njemu se ocenjuje i da bi plakati, leci i ostali propagandni materijal, a kamoli prisustvo Obraza, organizacije “Naši“ i njima sličnih morali i inače biti nedopustivi na ulicama, a naročito ovih dana jer samo njihovo postojanje, kako se ističe, vređa sve one koji su ginuli da bi i ovaj grad i čitava zemlja bili slobodni od fašizma.

„Država koja još nije onemogućila rad i postojanje fašističkih organizacija, može barem da ih skloni sa ulica da se ne brukamo pred svetom koji dolazi da sa nama proslavi sedam decenija pobede nad fašizmom“, poručili su u LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga