LSV: Sprečiti propadanje Apotekarske ustanove Novi Sad

Ogromni gubici biće prikazani kao pozitivno poslovanje

27. sep 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da gradska vlast u Novom Sadu spreči propadanje Apotekarske ustanove Novi Sad.

Apotekarska ustanova Novi Sad tri godine gubi značajna finansijska sredstva jer ne izrađuje galenske lekove i preparate, počev od alkohola, hidrogena, borne kiseline i rivanola, do pudera za boginje, krema za bebe, kozmetičke kreme i mleka za negu tela, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da građani Novog Sada uporno traže da kupe te preparate u apotekama ove ustanove, koja je punih 20 godina bila poznata po njihovom kvalitetu i pristupačnoj ceni.

Prošlu godinu je obeležila nestašica lekova do koje je došlo zbog insistiranja rukovodstva na bespotrebnom raspisivanju drugačijeg tendera za nabavku lekova i to u vrednosti od milijardu dinara, a tom minusu sada treba dodati i gubitke od preparata koji se ne proizvode, piše u saopštenju.

Dodaje se da su u međuvremenu, odlukom rukovodstva, zatvorene dve apoteke, koje su odlično poslovale, a otvorene četiri nove nerentabilne apoteke sa skupom kirijom.

“Kao što se čini i za većinu gradskih preduzeća i institucija, verujemo da će i rad i poslovanje Apotekarske ustanove Novi Sad u izveštajima i završnim računima delovati pozitivno, iako je stvarnost drugačija”, navodi se u saopštenju Stručnog saveta za zdravstvo novosadskog odbora LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga