LSV: Sprečiti nove greške u očitavanju brojila za struju

"Misterija kako je po drugi put odabran konzorcijum koji je prošle godine loše radio"

23. nov 2017

Liga Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, direktora EPS-a Milorada Grčića i nadležnih organa da saopšte da li je učinjeno dovoljno da se ne bi ponovila prošlogodišnja greška sa „enormno uvećanim“ računima za struju tokom decembra, zbog grešaka u očitavanju brojila.

LSV je apelovala na nadležne da o ovom problemu obaveste javnost, jer je za posao očitavanja brojila angažovana „kompanija koja je pogrešila prošle godine“.

„Ostala je misterija kako je po drugi put odabran konzorcijum koji je predvodila agencija za zapošljavanje Sekuester, ako je ponuda koju je konzorcijum dao na tenderu drastično veća od one po kojoj su brojila dotad očitavana, a pri tome su napravljene greške prilikom očitavanja i nisu očitana sva brojila“, navodi se u saopštenju LSV.

Ta stranka dodaje da je jedno istraživanje predočilo da je cena očitavanja od 39,99 dinara po brojilu, koju je ponudila „Sekuester“ firma, najmanje duplo viša od onoga što se do tada naplaćivalo za tu vrstu usluge.

„Čak je i tadašnji premijer Aleksandar Vučić direktno uperio prst u čitače brojila i u firmu koja očitava brojila, kao odgovorne za uvećane račune, a danas je odjednom imenovana firma odgovarajuća da nastavi rad na istom poslu“, dodala je LSV.

LSV dodaje da je predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević tvrdio da je prethodni ugovor raskinut, jer konzorcijum nije valjano radio svoj posao.

U saopštenju se traži i da se premijerka Brnabić izjasni da li EPS posluje sa gubicima ili ostvaruje viškove.

„U javnosti se čuje teza da se priče o lošem poslovanju EPS plasiraju da bi se ova firma prodala za male pare“, navela je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga