LSV: Sprečiti jezik zla lažnog patriote Vojislava Šešelja

“Posebno je opasno nereagovanje državnih organa, koji Šešelju dopuštaju da širi mržnju"

01. apr 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila pretnje i uvrede koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio novinarki dnevnog lista “Danas” Jeleni Diković i aktivistkinjama organizacije “Žene u crnom”.

“Vojislav Šešelj je svoje ‘junaštvo’ pokazao u sudnici Specijalnog suda za ratne zločine u toku suđenja optuženima u slučaju ubistva 1.303 civila bošnjačke nacionalnosti u selu Kravica kod Srebrenice. Rečnik mržnje i širenja straha, koji je svojstven Vojislavu Šešelju, predstavlja veliku opasnost za naše društvo”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da devedesete godine 20. veka svedoče o posledicama politike mržnje koju su promovisali i sprovodili Šešelj i njemu slični.

“Posebno je opasno nereagovanje državnih organa, koji Šešelju dopuštaju da širi mržnju. Hoće li država reagovati i početi da poštuje svoj Ustav i zakone? Šešelj je oduvek bio političar loših namera, koji nije vodio računa o interesima države i građana. Njegovu bahatost, bezobrazluk i zle namere, potrebno je što pre zaustaviti”, poručio je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga