LSV: Somborskim porodiljama 130 hiljada dinara manje

SNS vodi socijalno neodgovornu politiku

24. feb 2016

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštio je danas da je skupštinska većina u Somboru na poslednjoj sednici donela odluku da se nezaposlenim trudnicama i porodiljama umanji finansijska pomoć u iznosu od 130 hiljda dinara.

LSV je istakla da su odbornici te stranke predložili da se sporna tačka dnevnog reda skine sa dnevnog reda, ali da taj predlog nije usvojen.

„Takva odluka nas uopšte ne iznenađuje obzirom da se naprednjačka vlast i na republičkom nivou ponaša kao maćeha prema penzionerima, zaposlenima i poljoprivrednicima i vodi socijalno neodgovornu politiku konstantno umanjujući izdvajanja za najugoženije grupe stanovništva“, piše u saopštenju LSV u Somboru.

U njemu se podseća da je ta stranka pre pet godina inicirala da se isplaćuje puna plata za trudnice i porodilje i da je za to dobila podršku preko pet hiljada građana Sombora, koji su svojim potpisom podržali akciju.

„Isti zahtev je upućen Skupštini grada Sombora i doneta je odluka da se najugroženijim, nezaposlenim trudnicama i porodiljama isplaćuje mesečni iznos od deset hiljada dinara od trećeg meseca trudnoće do navršene prve godine deteta što je ukupno iznosilo 180 hiljada dinara“, objašnjava se u saopštenju.

LSV je ocenila da se novom odlukom predviđa da će nezaposlene porodilje dobijati jednokratnu pomoć u iznosu od 50 hiljada dinara.

„Grad Sombor je u poslednjih 15 godina izgubio preko 12 hiljada stanovnika, a ovakvom neodgovornom politikom možemo očekivati da se takav trend nastavi“, poručili su somborski ligaši.

Oni su dodali i da će raditi na tome da se sporna odluka izmeni.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga