LSV, DS i SDS: SNS zloupotrebio đake u Novom Sadu

"Naprednjaci" na ulazu u škole delili letke o bezbednosti dece u saobraćaju sa potpisom SNS

01. sep 2015

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) u tom gradu zloupotrebila učenike koji su danas krenuli u školu, jer im je delila letke koji su potpisani imenom stranke.

Kako se navodi u saopštenju LSV, gradonačelnik Novog Sada i gradska uprava juče su, zajedno sa ministarkom saobraćaja imali akciju posvećenu početku školske godine i bezbednosti đaka u saobraćaju, ali su tu akciju „ukaljali“.

„Tu aktivnost je Gradski odbor SNS od jutros na najgrublji način ukaljao i zloupotrebio, jer su njihovi aktivisti danas na ulazu u škole delili letke o bezbednosti dece u saobraćaju sa potpisom SNS“, piše u saopštenju.

LSV je ocenio da se „u politici neke stvari ne rade“, te da je jedna od tih stvari da političke stranke ne dele letke na ulazu u školu.

„To je sramota i politička zloupotreba dece i njihovih roditelja. Najmanje što može i treba da učini gradonačelnik i visoki funkcioner SNS jeste da nadležnima u Gradskom odboru SNS sugeriše da obustave ovu akciju i da upute izvinjenje za ovu sramotu, pre svega deci i roditeljima“, apelovala je LSV.

DS: Aktivisti SNS-a đacima delili stranačke letke

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da su njeni aktivisti jutros delili letke ispred osnovnih škola u Novom Sadu i ocenila da je reč o “prizemnoj i nezakonitoj” stranačkoj propagandi.

DS je u saopštenju za javnost naveo da su stranački aktivisti delili učenicima i njihovim roditeljima letke u kojim se apeluje na oprez u saobraćaju i dodao da su na letku bila i stranačka obeležja i potpis SNS-a.

“Ova akcija nedvosmisleno pokazuje koliko je bezobzirna i na šta je sve spremna aktuelna gradska vlast u Novom Sadu”, ocenjuje se u saopštenju.

SDS: SNS zloupotrebio decu u Novom Sadu

Letak SNS decaSocijaldemokratska stranka (SDS) oštro je danas kritikovala Srpsku naprednu stranku (SNS), jer su njeni aktivisti delili letke sa stranačkim obeležjima u blizini novosadskih osnovnih škola.

“Deljenje letaka o bezbednosti dece u saobraćaju sa stranačkim obeležjem SNS-a pokazalo je da je predizborna histerija uveliko počela i da su neki od učesnika političke borbe očigledno rešeni da se u kampanji koriste svim sredstvima, uključujući i zloupotrebu dece i vrbovanje oko škola”, naveo je SDS u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je taj letak primer “vulgarne zloupotrebe” dece u političke svrhe i o “bestidnoj stranačkoj promociji maskiranoj u brigu za bezbednost najmlađih”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga