LSV: SNS priprema krađu izbora u Bočaru, vežbaju za predsedničke

Svi sedam članova izborne komisije iz SNS-a, šest članova biračkog odbora takođe, otac, majka i sin upravljaju svime

16. feb 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da priprema krađu izbora za Savet Mesne zajednice Bočar u opštini Novi Bečej i ocenila da je to “poligon za vežbu” za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji.

“Iako je Bočar selo od tek hiljadu stanovnika, ono je svojevrstan poligon za vežbu predsedničkih izbora. Novobečejci, Bočarci i čitava javnost koja je sada već upoznata sa ovim slučajem se pitaju na šta je SNS sve spreman kada krenu predsednički izbori, ako su spremni na sve poteze i neregularnosti da bi osvojili položaje u mesnoj zajednici sa mizernim nadležnostima i još mizernijim budžetom”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je povodom izbora za Savet mesne zajednice uputila otvoreno pismo OEBS-u i nadležnim domaćim institucijama, u kojem je još navela da je Nikola Štrbac imenovan za predsednika Izborne komisije, njegov otac Slavko Štrbac je imenovan za predsednika biračkog odbora, dok je majka Ljiljana Štrbac predsednica Mesnog odbora SNS-a.

LSV je naveo da su svih sedam članova Izborne komisije iz SNS-a, šest članova Biračkog odbora isključivo iz SNS-a, a na Zbirnoj izbornoj listi su protivzakonito pored imena kandidata samo kandidati SNS-a naznačili partijsku pripadnost, iako su izbori za mesne zajednice po zakonu nestranački izbori.

“Meštani Bočara tvrde da do sada toliko pretnji nikada nisu doživeli. Ranije su im nudili pakete za glasanje, a sad prete oduzimanjem socijalne pomoći, ukoliko se ne glasa za kandidata SNS-a”, navela je ta stranka.

Optužili su rukovodioce Centra za socijalni rad da posećuju domaćinstva, nudeći i preteći u zavisnosti od situacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga