- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: SNS ponovo koristi đake u stranačke svrhe

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da je šokirana vešću da je hor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada učestvovao na skupu Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu.

“Ako to nije zloupotreba dece u političke svrhe, šta onda jeste?”, naveo je LSV u saopštenju za javnost, koje je potpisao član predsedništva stranke Aleksandar Jovanović.

On je upitao “kako je uopšte palo na pamet nadležnima u toj gimnaziji da sebi i, što je najgore”, učenicima te gimnazije dozvole da budu tako iskorišteni u svrhu stranačke propagande.

“Naprednjacima se u Novom Sadu još nije zaboravilo kako su prvog septembra delili stranačke letke pred školama u Novom Sadu. Hoće li im jednom neko objasniti da politika i đaci ne idu zajedno?”, naveo je Jovanović.

Ocenio je da se “do beskraja pomera lestvica ponižavanja Novog Sada” od kako je pre tri i po godine predvodi SNS.

“Srpska napredna stranka, kojoj su puna usta Evropske unije, morala bi znati i da su ovakve stvari u toj istoj EU apsolutno nemoguće i da ih niko sebi ne bi dopustio, jer deca ne smeju biti zloupotrebljena nikada i ni na koji način, uključujući i u stranačke svrhe”, poručio je Jovanović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!