LSV: SNS otkazala izbore za dve mesne zajednice u Novom Bečeju 

"Strahuju da će izgubiti izbore zbog nedavne afere sa isključenim telefonima hitne pomoći u Domu zdravlja"

21. feb 2019

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Novom Bečeju, ocenio je danas da su zbog straha od gubitka glasova, predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) koja je na vlasti u opštini, otkazali izbore za članove Saveta mesnih zajednica Novi Bečej i Kumane.

Ta stranka je upozorila da su ti izbori „gromoglasno najavljivani“, da je izborni materijal odštampan i podeljen, te isplaćene dnevnice Izbornoj komisiji, a da su kandidati predali neophodne potpise podrške.

LSV smatra da je u pitanju „strah SNS“ da će izgubiti izbore u mesnim zajednicama zbog nedavne afere sa isključenim telefonima u Domu zdravlja.

„Možda su se tek naknadno setili da rezimiraju šta su uradili u proteklom mandatu, pa videli da pored toga što su kupili auto od samodoprinosa i probali da naprave sportski teren u Jamurama, nisu bili sposobni da urade više ništa zbog čega bi neko za njih ponovo glasao“, piše u saopštenju.

Upozorava se da na zvaničnom opštinskom sajtu o otkazivanju izbora nema niti jedna informacija za građane, a na profilu opštine na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) postoji samo „šturo objašnjenje da se izbori odlažu usled donetih izmena i dopuna zakona o lokalnoj samoupravi“.

„Nažalost iskustvo nam govori da je u pitanju samo procena centrale stranke da u ovom trenutku novobečejski SNS nema šanse da osvoji zadovoljavajuće rezultate i da su dali sebi vremena za pregrupisavanje, brze predizborne projektiće i čišćenje brljotina„, dodaje LSV.

Afera sa isključenim brojem hitne pomoći Doma zdravlja u Novom Bečeju, dogodila se početkom februara. Mediji su javili da je zbog duga isključen i hitni broj 194-94, koji je nedostupan za više od 25.000 pacijenata.

Taj Dom zdravlja je već 427 dana u neprekidnoj blokadi zbog duga većeg od 122 miliona dinara, od čega najveći deo iznosi potraživanje distributera lekova „Fenix“, objavio je Vojvođanski istraživačko – analitički centar VOICE.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga