LSV: Smenite rukovodstvo Informatike

“Apelujemo da gradska vlast interesnoj grupi pod nazivom Treća Srbija oduzme sve finansijske poluge"

11. okt 2015

Opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da rukovodstvo Javnog komunalnog preduzeća Informatika bude smenjeno po ugledu na smenu rukovodstva beogradskog Infostana, a zbog uvođenja osiguranja bez saglasnosti građana.

LSV je u saopštenju za javnost podsetio da je još početkom 2013. godine Informatika uvela “Sogaz” osiguranje na računima objedinjene naplate, a bez saglasnosti građana i dodao da je proteklih dana zbog sličnog poteza direktor beogradskog Infostana bio prinuđen da podnese ostavku.

Ta stranka je podsetila i da je Državna revizorska institucija krajem decembra 2014. godine saopštila da je Informatika mimo zakona radila posao ugovarača osiguranja.

“Apelujemo da gradska vlast interesnoj grupi pod nazivom Treća Srbija oduzme sve finansijske poluge koje se jasno i najgrublje zloupotrebljavaju, jer će u suprotnom svi građani Novog Sada doći u situaciju da snose posledice za štetu koja ova interesna grupacija nanosi gradu”, piše u saopštenju Stručnog saveta za budžet i ekonomiju novosadskog odbora LSV.

Kadrovi Treće Srbije upravljaju Javnim komunalnim preduzećem Informatika.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga