LSV: Slučaj Milijane Baletić plod nesprovođenja lustracije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je ocenila da je nesprovođenje lustracije u Srbiji „počelo da u…

28. jan 2009

lsv.jpgLiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je ocenila da je nesprovođenje lustracije u Srbiji „počelo da uzima danak“ presudom Opštinskog suda u Novom Sadu da se novinarki Milijani Baletić isplati naknada za nanešenu povredu časti.
LSV je u saopštenju postavila pitanje da li to znači da je Slobodan Milošević još na vlasti i navela da ta stranka neće ćutati o neophodnosti sprovođenja lustracije u Srbiji.
„Ako će neko da ćuti dok ratni huškači dobijaju potpunu rehabilitaciju od sudova i javnost, mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine nećemo“, navodi se u saopštenju.
Opštinski sud u Novom Sadu presudio je da je list „Dnevnik“ povredio čast bivše novinarke Televizije Novi Sad Milijane Baletić.
Ona je „Dnevnik“ tužila za povredu časti i ugleda i tražila odštetu od milion dinara, ali je sud presudio da joj je „Dnevnik“ povredio čast i da list treba da plati 70.000 dinara Baletićevoj.
Advokat „Dnevnika“ Vladimir Horovic uložio je žalbu na presudu. pa samim tim presuda Opštinskog suda još nije pravosnažna.
Milijana Baletić je tužila „Dnevnik“ zbog teksta od 25. maja 2007. godine u kojem je izražena sumnja da je novinarka bila u grupi onih koji su po povlaštenim cenama otkupili stan od Izvršnog veća Vojvodine 1997. godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga