- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Skandalozno zapošljavanje ekstremista u Vladi Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je odgovornost ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zorana Đorđevića zbog toga što je u tom ministarstvu zaposlen Saša Dujović, jedan od najbližih saradnika ekstremnog desničara Miše Vacića, te pozvala na hitno raskidanje ugovora o radu sa njim.

LSV je upitala ministra Đorđevića ko je i zašto doneo odluku da se u ministarstvu zaposli osoba koja pripada ekstremno desničarskoj organizaciji.

„Neverovatno je da Vlada Srbije, koja svakodnevno govori o medernizaciji i ubrzanom putu ka Evropskoj uniji, na veoma odgovorna mesta postavlja pojedince sa ekstremnim političkim stavovima koji samo štete interesima naše države„, ocenjuje se u saopštenju članice Predsedništva LSV Maje Sedlarević.

Ona je navela i da je, posle skandala u vezi sa zapošljavanjem Miše Vacića u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, javnost ponovo neprijatno iznenađena angažmanom jednog od funkcionera desnoekstremističke stranke Srpska desnica u najvišim organima vlasti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!