- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Rešenje problema sela je u decentralizaciji

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da su najave o definisanju nove pozicije sela u Ustavu Srbije, koje je izneo ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, “krajnje neozbiljne” i neće doneti nikakav rezultat i dodala da je rešenje za probleme sela u decentralizaciji Srbije.

“Ne može se spasiti selo, ako je sva vlast koncentrisana u jednom centru. Nema ostanka mladih na selu, ako se za samo jedan projekat u Beogradu da više novca, nego što poseduju celokupni fondovi Republike Srbije”, navela je u saopštenju za javnost članica Predsedništva LSV-a Sandra Ristić.

Prema njenim rečima, Krkobabić treba da govori o potrebi potpune decentralizacije Srbije, jačanju autonomije Vojvodine i osnaživanju lokalnih samouprava, umesto što demagoški priča o selima, a ne predlaže konkretna rešenja.

“Pitanje promene Ustava je preduslov za napredak Srbije, jer je našoj zemlji potrebna zdrava osnova, a važeći Ustav to nije. Srbija mora biti država u kojoj je bitan svaki njen deo, a ne samo glavni grad. To je rešenje problema sela. Nažalost, u Vladi Srbije to ne žele da vide”, kazala je Sandra Ristić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!