LSV: Proveriti odluke prethodne ministarke poljoprivrede zbog IPARD-a

Reakcije na pisanje VOICE-a da je Srbija propustila 175 miliona evra zbog lenjosti i nesposobnosti administracije

19. dec 2016

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul pozvao je danas Vladu Srbije da pažljivo preispita odgovornost prethodne ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković za činjenicu da je Srbija propustila suviše vremena da povuče 175 miliona evra iz programa Evropske unije IPARD.

“Sada je već sasvim izvesno da su poljoprivrednici, a sa njima i država, propustili suviše vremena da povuku 175 miliona evra iz programa Evropske unije IPARD, namenjenih unapređenju poljoprivrede. Taj novac je izbijen iz džepa poljoprivrednika, mlekara, proizvođača mesa, voća i povrća koji su na taj način mogli investirati u nabavku nove mehanizacije, izgradnju i rekonstrukciju objekata i imati povrat novca i do 70 odsto”, naveo je Šibul u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, ukoliko je zaista razlog za takav promašaj lenjost, neodgovornost i nesposobnost administracije, onda je za očekivati da bivša ministarka odgovara za to što je poljoprivrednike ubeđivala da će im sredstva iz IPARD fondova biti na raspolaganju od početka 2016. godine.

“Šteta koju je ministarka Bogosavljević Bošković izazvala tokom svog dvogodišnjeg mandata će se tek videti. Zato pozivamo nadležne, na čelu sa aktuelnim ministrom Branislavom Nedimovićem, da blagovremeno provere njene odluke i tu štetu barem umanje”, poručio je Šibul.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga