LSV protestuje protiv hapšenja Novakovića

Da li će se Pastor i SVM pridružiti protestu?

10. dec 2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da će se pridružiti inicijativi Demokratske stranke (DS) da uoči predstojeće sednice pokrajinskog parlamenta iskažu protest protiv hapšenja Borislav Novakovića.

“Ako Vojislav Šešelj može da se brani sa slobode, nejasno je kako šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković to ne može, i ovaj Međunarodni dan ljudskih prava dočekuje u pritvoru, po drugi put u svega godinu dana”, upozorila je LSV.

U saopštenju se dodaje da se LSV pridružuje inicijativi da se pre sednice svi poslanici koji smatraju da je reč o nepravdi, okupe ispred Specijalnog suda i pokažu jedinstvo.

Dodaje se da se očekuje da će se, pored DS i LSV, na tom skupu pojaviti i poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) na čelu sa Ištvanom Pastorom. “On je na funkciju predsednika Skupštine Vojvodine izabran i glasovima DS i Borislava Novakovića lično. Ujedno, to je i šansa da Pastor jednom jasno i konačno pokaže na kojoj je strani. Njegov izostanak sa tog protesta bi bio loša vest, jer bi pokazao da ne postoji granica koju Pastor nije u stanju da pređe kako bi i dalje sedeo na više stolica”, piše LSV.

Dodaje se da bi za LSV to bi bio “konačni znak da Pastorov SVM više nije deo vladajuće koalicije u Vojvodini”.

Prema ranijim najavama, Pastor je rekao da će sednica Skupštine Vojvodine biti održana pre Božića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga