LSV proslavlja 20. rođendan

U okviru proslave 20 godina postojanja, LSV će organizovati niz manifestacija: okrugle stolove, svečanu akademiju, žurku...

05. jul 2010

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) obeležiće nizom manifestacija 20 godina postojanja, a prva od njih biće održana večeras u Kikindi, gde će biti obeleženo 10 godina rada Foruma žena LSV, najavili su danas stranački funkcioneri.
Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora stranke Maja Sedlarević rekla je na konferenciji za novinare da će 9. jula u Ečki kod Zrenjanina biti održan okrugli sto o regionalizaciji i decentralizaciji na kojem će govoriti stručnjaci iz Srbije i inostranstva.
Dan kasnije u Master centru Novosadskog sajma biće upriličena svečana akademija, dok će 12. jula u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina u Novom Sadu biti održana svečana sednica Glavnog odbora LSV i promocija monografije povodom jubileja.
Sedlarevićeva je rekla da će proslave povodom jubileja stranke biti završene 14. jula, na dan kada je u Novom Sadu 1990. godine osnovana stranka, velikom žurkom u novosadskom Domu vojske, a uvertira tome biće šetnja stranačkih aktivista sa 1.000 zastava Vojvodine ulicama Novog Sada.
„Povodom velikog jubileja pripremamo i film i monografiju, u kojima je obuhvaćeno sve što smo radili u proteklih 20 godina. To će biti i svedočanstvo o antifašističkom, antiratnom i socijaldemokratskom delovanju stranke, ali i borbi za autonomiju Vojvodine“, rekla je Maja Sedlarević.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga