LSV: Pronaći odgovorne za uništavanje bilborda

Uništeni svi bilbordi LSV "Zemlja nije na prodaju"

04. dec 2015

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Bečeju Ferenc Tot upozorio je da su u roku od nekoliko dana uništeni svi bilbordi LSV „Zemlja nije na prodaju“ na teritoriji te opštine, na ulazima i na izlazima iz Bečeja, kao i u užem centru u tom mestu.

Tot je pozvao nadležne organe da otkriju počinioce koji uništavaju privatnu svojinu.

„Uradili su to crnom bojom, misleći da će ispod te boje mraka sakriti ono što smo mi kao poruku uputili građanima pozivajući ih da podrže inicijativu LSV o raspisivanju referenduma protiv prodaje vojvođanske zemlje“ kazao je novinarima Tot.

On je podsetio da LSV širom Vojvodine sakuplja potpise za raspisivanje referenduma sa pitanjem da li Republika Srbija treba da zakonima zaštiti poljoprivrednike.

Tot je ocenio i da je uništavanje bilborda neočekivano, iako se od političkih protivnika kojima smeta to što je LSV iz dana u dan sve jača u Bečeju i onima kojima smeta sve što ima predznak „Vojvodina“ ili „vojvođansko“, može očekivati sve i svašta.

„Samo neko ko nema šta da kaže može pribeći nedopustivoj akciji farbanja u crno poruka drugih. Neobuzdana i primitivna varijanta javnog nastupa kojom se uništavaju materijalna dobra drugih.Takođe, nanosi se velika šteta, a nama uskraćuje pravo, jer se na ovaj način uskraćuje mogućnost da informišemo javnost u Bečeju, da obavestimo javnost da se LSV svim sredstvima bori da sačuva vojođansku zemlju“, kazao je predsednik bečejskih ligaša.

On je dodao i da očekuje reakciju nadležnih.

„Da se privedu nalogodavci i plaćenici koji rade nedopustiv posao, a mi obećavamo građankama i građanima opštine Bečej da ćemo i dalje strpljivo i civilizovano pokušati da našim porukama dođemo do svih građana, nijednog trenutka se ne plašeći naših političkih neistomišljenika“, poručio je Tot.

On je ocenio i da je reč o očiglednom izrazu panike Liginih političkih protivnika i znak da se LSV bori za pravu stvar.

„Imamo dovoljno pameti i svesti da se usprotivimo tome i da pokažemo svima da se borimo za pravu stvar i da su istina i pravda na nasoj strani“, zaključio je Tot.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga