LSV: Promenada ne sme dobiti upotrebnu dozvolu dok ne reši probleme

"Da hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu"

14. nov 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da već duže od godinu dana insistira na tome da se reši pitanje u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad tržnog centra Promenada u Novom Sadu i dodala da taj objekat ne sme da dobije upotrebnu dozvolu dok investitor ne preduzme sve neophodne mere, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine.

“Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Podsetili su da je LSV, koja je deo vlasti u Novom Sadu, prva upozorila na to da investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta tržnog centra “Promenada” i nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama.

“To je bio razlog zbog kojeg je LSV još septembra prošle godine pozvala nadležne gradske službe i investitore da hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine”, piše u saopštenju.

Dodali su da su i tada i kasnije zahtevali da investitor “odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove” preduzme sve potrebne mere.

“Rekli smo i ponavljali da dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu. Duže od godinu dana insistiramo na rešenju ovog pitanja u najboljem interesu grada Novog Sada. Činićemo to i dalje, jednako pažljivo i bezuslovno, i po pitanju ove i svake druge investicije”, naveo je LSV.

Dodali su da pozdravljaju sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini, ali “ne po svaku cenu i sigurno ne po cenu kvaliteta života i zdravlja svojih sugrađana”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga