- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Prodaja akcija Tesla banke mimo koalicionog dogovora

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da nije konsultovana povodom odluke da bude prodat deo vojvođanskog kapitala u hrvatstkoj Tesla banci.

Uz konstataciju da odluka o prodaji vlasništva u Tesla banci spada u nadležnost Fonda za razvoj Vojvodine i da fond nema obavezu da odluku obrazlaže na Vladi Vojvodine, odnosno da će Pokrajina vratiti uloženih 1,5 milion evra, bez ikakve štete, LSV smatra da bi bilo pristojno da je vlada o tome makar obaveštena.

“Bilo bi pristojno da je o tako važnom pitanju i odluci obaveštena Vlada Vojvodine, koalicioni partneri i Skupština Vojvodine, umesto da se o tome obaveštavaju iz medija”, piše u saopštenju.

LSV se zapitala i kako je došlo do toga da se omogući protivnicima autonomije da posle Razvojne banke Vojvodine, sada za napad na Vojvodinu mogu da koriste Tesla banku.

“Uočljiv je manir pojedinaca u pokrajinskoj vlasti da upravljaju i odlučuju grubo ignorišući pokrajinske organe i institucije. To može samo da pomaže onima koji se raduju urušavanju vojvođanskih institucija”, ocenila je LSV.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!