- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Priprema se legalizacija neispravne vode u Zrenjaninu, zahtevamo ostavke odgovornih

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izrazila je sumnju da vlasti pripremaju legalizaciju nezdrave pijaće vode u Zrenjaninu, pošto je Ministarstvo zdravlja izmenilo Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Potpredsednik LSV-a Dejan Čapo je u saopštenju za javnost naveo da se izmenama Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode sada povećava maksimalno dopuštena koncentracija neorganskih materija u vodi za piće, konkretno amonijaka, bora, hlorida i natrijuma, i to po nekoliko puta.

“Zaprepašćeni smo dozom neodgovornosti prema građanima. Do sada smo gledali nesposobnost da se problem reši, bahatost kojom se to pravdalo, ali ovakav nemar prema opštem interesu kap je koja preliva čašu, jer otvara pitanje ispravnosti namera onih koji su se odlučili na ovakav postupak”, kazao je Čapo.

Prema njegovim rečima, dok predstavnici vlasti “bahato troše novac svih građana na neuspele pokušaje izgradnje fabrike vode”, građani Zrenjanina su, prema nekim procenama, do danas na flaširanu vodu potrošili novaca koliko je potrebno za izgradnju nekoliko desetina fabrika vode.

“Iako je Zrenjanin od 2012. godine imao tri gradonačelnika i četiri direktora JKP Vodovod i kanalizacija, mora se utvrditi ko je odgovoran za ovakvo bahato ponašanje prema građanima. Tražimo odgovornost za zanemarivanje interesa građana. Zahtevamo ostavke onih koji su svojom bahatošću i nemarom naš grad doveli u ovakvu situaciju”, poručio je Čapo.

Dodao je da LSV ne odustaje od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom, jer je to problem od životnog značaja za sve Zrenjanince.

“U međuvremenu, dok se ne reši problem, zahtevamo od gradskih vlasti da postave cisterne sa zdravom pijaćom vodom u svakom kvartu grada, da građani mogu besplatno da sipaju vodu”, naveo je Čapo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!