LSV podnela prijavu protiv Maje Gojković zbog ATP Vojvodine

Treba istražiti da li je ona jedina kriva, odnosno da li još neko treba da odgovara za ovu aferu

17. juna 2013

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović podneo je danas Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu predlog za krivično gonjenje Maje Gojković zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, odnosno potpisivanja spornog ugovora sa ATP Vojvodina zbog koje je budžet Novog Sada oštećen za tri miliona evra.

Pored Jovanovića koji je prvi potpisnik, krivičnu prijavu su potpisali i odbornici i odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada.

– Maja Gojković je 2006. godine potpisala ovaj ugovor. Tada je ona bila gradonačelnica i ona svakako predstavlja najodgovorniju osobu. Ali isto tako se postavlja pitanje da li je ona bila jedina u ovome i da li još neko treba za ovo da odgovara? Bez obzira na stranačku pripadnost, mi tražimo da svi koji su učestvovali u ovom budu izvedeni pred lice pravde – istakao je Jovanović.

On je dodao i da je, pored novčanog iznosa, veliki problem predstavljaju i sramota i ljaga koju je Novi Sad zbog ove afere pretrpeo.

Jovanović je podsetio da je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić još 23. januara najavio otvaranje ove afere, kao i da će biti otkriveni svi koji su odgovorni i koji su učestvovali u potpisivanju ovako štetnog ugovora. Dodao je i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata, mesecima unazad, pozivala nadležne institucije da se ovim problemom pozabave i da pronađu sve koji su krivci za potpisivanje ovog ugovora.

– U međuvremenu, ni jedna institucija se nije javila, niti sudstvo niti policija. Mi smo pre mesec dana poslednji put postavili pitanje ko je odgovoran za ovo. Građani Novog Sada nisu dobili nikakav odgovor i shodno tome, odlučili smo da preduzmemo jasne mere i budemo ti koji ćemo nešto konkretno uraditi – naveo je Jovanović.

Maja Gojković je u mandatu od 2004. do 2008. godine bila gradonačelnica Novog Sada ispred Srpske radikalne stranke, a danas je funkcionerka Srpske napredne stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga