LSV: Pretnje smrću Bojanu Kostrešu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je sopštila da je zamenik predsednika stranke Bojan Kostreš dobio pre…

02. juna 2009

bojan-kostres3_139.jpgLiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je sopštila da je zamenik predsednika stranke Bojan Kostreš dobio pretnje smrću i zatražila brzu i efikasnu reakciju državnih organa.
Kako se navodi, pretnje smrću je potpisala organizacija koja sebe naziva „Srpski oslobodilački pokret za dijasporu“, a kao i u slučaju lidera stranke Nenada Čanka, upućene su pismom koje je stiglo iz inostranstva.
U pismu se navodi da će Kostrešu biti „zatrijeto sjeme“, ukoliko ne prestane da govori protiv „srpskih legendi kakav je Ratko Mladić“, a uz mnoštvo psovki i uvreda Kostrešu je i više puta stavljeno do znanja da mu je život ugrožen.
„Autori ovih pretnji moraju hitno biti pronađeni i kažnjeni, tim pre što postoje indicije da je možda reč o istoj grupi ljudi koja je u januaru uputila pretnje smrću predsedniku LSV Nenadu Čanku, o čemu je Ministarstvo unutrašnjih poslova uredno obavešteno“, saopštila je LSV.
Pored Kostreša, u ovom pismu su pretnje ponovo upućene Nenadu Čanku, ali i predsednici Fonda za humanitarno pravo Nataši Kandić i predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga