LSV: Preispitati Energetski sporazum sa Rusijom

Da li će Rafinerija nafte Novi Sad postati najobičnije skladište NIS-a?

04. sep 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ponovo je danas zatražila da Srbija preispita Energetski sporazum sa Rusijom, nakon informacije da Naftna industrija Srbije (NIS) odlaže predviđena ulaganja u Rafineriju nafte u Novom Sadu.

“Trebalo je šest godina da se jasno kaže da Južnog toka nema, a sada je postalo jasno da nema ni velikog posla niti novih radnih mesta u Rafineriji nafte Novi Sad, kako je najavljivano kada je NIS poklonjen i kada su obećavani novi pogoni u Novom Sadu”,m naveo je u saopštenju za javnost Robert Kolar, pokrajinski poslanik LSV.

Prema njegovim rečima, ako se tako nastavi, nikoga ne treba da začudi ukoliko prostor novosadske rafinerije, “kao što su mnogi predviđali”, postane “puko skladište ili deponija” NIS-a.

“U međuvremenu, NIS i dalje vadi vojvođansku naftu i gas po najnižoj rudnoj renti u Evropi iz njiva i dvorišta porodičnih kuća. Šta još treba da se dogodi da bi se shvatilo da je prodaja, odnosno poklanjanje NIS-a ruskoj kompaniji bio poslovni promašaj veka? Vojvodina i njeni gradovi i naselja od toga imaju samo štete i za to moraju biti obeštećeni”, poručio je Kolar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga