LSV predložio referendumsko pitanje 

Najmanje dve generacije poljoprivrednika biće upropaštene

11. nov 2015

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) usvojio je predlog referendumskog pitanja koje će ta stranka predložiti Skupštini Srbije zajedno sa 100.000 potpisa građana i zahtevom da se domaći poljoprivrednici zaštite od nelojalne konkurencije iz inostranstva i od domaćih tajkuna prilikom kupovine zemljišta.

“Da li Republika Srbija treba da zakonima zaštiti naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije iz inostranstva i tajkuna po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta i dugoročnog zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta?”, glasi referendumsko pitanje koje će predložiti LSV.

LSV zahteva i da država zaštiti domaće poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima, navodi se u saopštenju za javnost sa sinoćne sednice Glavnog odbora.

“Ukoliko stranci od 2017. godine budu bez ograničenja kupovali zemljište, ili ukoliko, po usvajanju izmena zakona, stranci i domaći tajkuni budu iznajmljivali zemljište u Vojvodini na period od 30 godina, to će na dugi rok ugroziti poljoprivrednike i njihovu decu, barem dve ili više generacija”, ocenjuje se u saopštenju.

Glavni odbor LSV je pozvao državu i da se odlučno suprotstavi svim fašističkim pojavama u društvu i na primeru pokaže mladima da fašizmu, antisemitizmu i svakoj vrsti netrpeljivosti nema mesta u Srbiji.

“LSV će i dalje jednako reagovati na svaku vrstu ekstremizma, bilo da je reč o pokušaju otvaranja kancelarije Jobika ili divljanjima i oslobađanjima domaćih neonacista”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga