LSV predložila izmene u gradskom saobraćaju

Ligaši su upozorili da navedeni problemi stvaraju probleme u životu i radu građana Novog Sada

28. jan 2015

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) uputio je dopis Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve u kojem se upozorava na greške u organizaciji javnog prevoza.

Ligaši su upozorili da navedeni problemi stvaraju probleme u životu i radu građana Novog Sada i mogu biti pretnja po bezbednost u saobraćaju. U dopisu se predlažu i rešenja za, kako se ocenjuje, nestručno preusmeravanje linija gradskog prevoza.

U dopisu novosadske LSV se navodi da bi linija 12 trebalo da saobraća od Satelitske pijace pa kroz Somborski bulevar starom trasom do centra grada. Na ovaj način, dodaje se, stanovnici Somborskog bulevara povezali bi se sa centrom, ukinula bi se okretnica oko OŠ „Jožef Atil“ i Satelit bi se povezao gradskom linijom.

Ligaši su ocenili i da bi linija 7 trebalo da saobraća sadašnjom trasom, ali uz okretanje autobusa na Železničkoj stanici, a da bi linija 13, umesto Ulicom Miše Dimitrijevića, trebalo da saobraća duž Bulevara cara Lazara. Nakon toga, ističe se, ta linija bi od studentskog grada skretala u Stražilovsku ulicu i išla do okretnice kod Srpskog narodnog pozorišta.

U dopisu LSV, upućenom Gradskoj kući pre pet dana, se ocenjuje da bi se na ovaj način zadovoljile potrebe većeg broja građana, a JGSP Novi Sad bi doprineo bezbednijem saobraćaju i komfornijem prevozu na celokupnoj teritoriji gradske zajednice.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga