LSV: Pravosuđe da procesuira one koji su palili pekare u Vojvodini

"Vinovnici paljenja pekara moraju imati ime, prezime i zatvorsku kaznu”

16. okt 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podsetila je da se danas navršava godinu dana od incidenata kada su u Vojvodini paljene i razbijane pekare u vlasništvu Albanaca i Goranaca i upitala kako je moguće da pravosuđe još uvek nije procesuiralo nikoga od počinilaca tih nedela.

LSV je u saopštenju za javnost naveo da je policija pronašla vinovnike, ali se godinu dana kasnije još ništa ne zna o početku suđenja ili kaznama.

“Nije dovoljno da policija odradi svoj posao do kraja, ako sudovi ne presuđuju. A, ovi slučajevi, koji šire međunacionalnu mržnju i netrpeljivost, morali su i moraju imati hitan epilog na sudu, kako bi bila poslata jasna poruka da su nedopustivi i da će biti oštro sankcionisani”, piše u saopštenju.

Nakon incidenata na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija pre godinu dana, u periodu od 16. do 21. oktobra, u Vojvodini su paljene i kamenovane pekare u Somboru, Novom Sadu, Staroj Pazovi Bečeju, Banovcima i Vršcu, a zapaljena su bila i vrata džamije u Subotici.

“To se desilo samo zato što su njihovi vlasnici naše komšije, pripadnici albanske ili goranske nacionalne zajednice. Vinovnici paljenja pekara moraju imati ime, prezime i zatvorsku kaznu”, poručio je LSV u saopštenju za javnost, koje je potpisala članica predsedništva te stranke Maja Sedlarević.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga