LSV pozvao Jankovića i Jeremića na sastanak

Devet pitanja za predsedničke kandidate

24. feb 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) uputila je danas pozive budućim predsedničkim kandidatima demokratske opozicije Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću na “sastanak o budućnosti Srbije”.

„Budući da ste najavili svoju kandidaturu na predstojećim izborima za predsednika Srbije, pozivam Vas da budete gost LSV, kako bismo razgovarali o budućnosti naše zemlje. Sastanak bismo organizovali tokom iduće nedelje, u periodu između 27. februara i 3. marta, u terminu koji Vam odgovara“, navedeno je u pozivu koji je potpisao predsednik LSV Vojvodine Nenad Čanak.

Predsedničkim kandidatima je dostavljen okvirni spisak tema za razgovor, koji je na sednici 22. februara utvrdio Glavni odbor LSV, a Jeremić i Janković su zamoljeni da svoj dolazak potvrde do utorka 28. februara.

Prvo pitanje za Jankovića i Jeremića je da li prihvataju inicijativu da se onemogući prodaje obradive zemlje strancima.

Pitanja su i da li bi Srbija trebalo da bude regionalizovana država, šta misle o autonomiji Vojvodine, podržavaju li briselski dijalog, prihvataju li međunarodno priznate granice Bosne i Hercegovine, prihvataju li stav da Srbija mora da se suoči sa ratnom prošlošću, kakav im je stav o EU i NATO, kao i da li su saglasni sa stavom da u novom ustavu piše da žena ima pravo da odluči o rađanju deteta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga