- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV pozvala građane da joj se pridruže u borbi za autonomiju Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je građane Vojvodine da joj se pridruže u borbi protiv šovinizma, te za vraćanje svih oduzetih bogatstava Vojvodine, decentralizaciju Srbije i pokrajinsku autonomiju.

„I dalje traje borba za vraćanje Naftagasa građanima Vojvodine. LSV se nikada neće pomiriti sa činjenicom da će strani državljani slobodno kupovati poljoprivredno zemljištve. Borba za vraćanje svih oduzetih bogatstava Vojvodine vodiće se do konačnog uspeha i konačno ćemo staviti ‘tačku na pljačku'“, poručila je LSV u saopštenju za javnost povodom 28. godišnjice od osnivanja stranke.

U saopštenju se podseća da je stranka nastala u godinama kada se raspadala Jugoslavija i kada je šovinizam postajao dominantna politička ideja.

„U takvim okolnostima LSV je zastupala prepoznatljive i hrabre antiratne stavove. Članstvo i rukovodstvo stranke je hapšeno i proganjano. Branili smo svoje komšije i u ratnom vihoru snažno poručili: Nećemo da se delimo, nećemo da se selimo„, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da represivne metode Miloševićevog režima „nisu sputale ligašice i ligaše u doslednoj borbi za principe građanskog društva, demokratiju, antifašizam, te poštovanje ljudskih i manjinskih prava„.

Stranka je navela i da se od osnivanja snažno zalagala za decentralizovanu Srbiju u kojoj bi Vojvodina bila autonomna i ravnopravna, ocenivši da je njihova borba u prethodnih 28 godina „primer doslednosti i požrtvovanja“, te da je „principijelnost Lige socijaldemokrata Vojvodine njena najveća snaga“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!