LSV pozdravlja najavu otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU

Još jedan poraz proruskih snaga i uspeh svih vlada od 2000. naovamo

05. jul 2016

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev pozdravio je danas najavu otvaranja poglavlja 23. i 24. u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom i ocenio da će to biti “važan i veliki korak” u pravcu evropskih integracija.

“Smatramo to istorijskim uspehom ne samo aktuelne vlade, nego i svih vlada od 2000. godine, ali i čitavog društva. To je važno i veliko ohrabrenje za većinu građanki i građana, koji svoju budućnost i budućnost svoje dece i svoje zemlje vide u EU”, naveo je Jakovljev u saopštenju za javnost.

Ocenio je da je to novi veliki poraz svih onih snaga u Srbiji koje su lojalne vladajućem režimu u Ruskoj Federaciji, i koje ulažu značajne napore kako bi zaustavile evropske integracije Srbije.

“Ne samo da se Evropska unija nakon Bregzita nije raspala, nego je u Parizu jasno pokazala koliko joj je stalo do Srbije”, naveo je Jakovljev.

Prema njegovim rečima, sasvim je sigurno da u predstojećem periodu na putu ka EU Srbiju očekuju duboke i sveobuhvatne promene.

“Poglavlja 23. i 24. koja podrazumevaju reformu pravosuđa, izgradnju pravne države, ljudska prava, slobode i bezbednost – osnova su izgradnje svake pristojne države i uređenog društva. U takvoj pravno uređenoj državi i demokratskom društvu Vojvodina može imati svoje mesto kao pokrajina koja je uvek bila okrenuta Evropi i njenim vrednostima”, poručio je Jakovljev.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga