LSV pozdravila postupak protiv NIS zbog ekologije

LSV tvrdi da NIS na osnovu ekološke takse uskraćuje državni budžet za 1,5 miliona evra godišnje

03. avg 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da je pokretanje upravnog spora protiv kompanije NIS zbog neplaćanja ekološke takse, “početak dobre prakse” koja će ovu kompaniju staviti u ravnopravan položaj sa ostalim koje posluju na tetitoriji Srbije.

LSV je pozdravila pokretanje sporova protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i NIS.

“Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća od uvođenja tog nameta 2010. godine, vratilo bi u državni budžet 1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih sedam godina”, ocenila je LSV.

Ova stranka je najavila da će pratiti ishod sudskog spora protiv NIS.

“Korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na ruske interese”, dodala je LSV.

Ligaši su pozvali i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da “istraje u nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu kada je bio zadužen za ekologiju”.

Nedimović je izjavio u utorak da je pokrenut upravni spor protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS.

„Ja više ne vodim sektor ekologije, ali nisam u amanet ovaj slučaj ostavio svom nasledniku, već sam ga rešio“, rekao je za Nedimović za beogradski list Blic, od srede 2. avgusta.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga