LSV postao član Evropskog slobodnog saveza

Članstvo LSV u EFA omogućiće toj stranci da pomogne Srbiji u evropskim integracijama kroz Evropski parlament

01. apr 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postala je danas članica Evropskog slobodnog saveza (European Free Alliance – EFA), saopšteno je iz te stranke.

LSV je 2015. godine podneo kandidaturu za članstvo u EFA koju čini više desetina političkih partija i koja zajedno sa Zelenima čini poslaničku grupu u Evropskom parlamentu.

Članstvo LSV u EFA omogućiće toj stranci da pomogne Srbiji u evropskim integracijama kroz Evropski parlament, piše u saopštenju.

Dodaje se da će LSV imati saveznike u evropskim institucijama koje se zalažu za iste vrednosti, a to su Evropa regiona, kulturni identitet, prava nacionalnih zajednica, socijalno-ekonomska pitanja.

Upravo o ovim temama se danas raspravlja na Skupštini EFA koja se održava u Ajaciju (Aiačio), na Korzici, a učesnici će debatovati i o regionalizmu, regionalnim identitetima, decentralizaciji, migrantskoj krizi, navodi se u saopštenju.

Uz predsednika LSV Nenada Čanka, u delegaciji koja prisustvuje 31. Generalnoj skupštini EFA su zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, potpredsednik i međunarodni sekretar LSV Đorđe Stojšić i sekretarka Međunarodnog sekretarijata LSV Maja Mrnuštik.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga