LSV: Ponovo obmanuti građani Vojvodine, ni 2019. neće biti Fruškogorskog koridora

"Stadioni u glavnom gradu veći prioritet od puteva u Vojvodini"

05. dec 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da izgradnja Fruškogorskog koridora neće početi ni u 2019. godini, iako su predstavnici aktuelne vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat.

LSV je u saopštenju navela da je nedopustivo smanjenje od 20 odsto za sredstava namenjena kapitalnim projektima u budžetu Srbije za sledeću godinu, odnosno za saobraćajnicu prvog „b“ reda od Novog Sada do Rume, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra.

Kako se dodaje, iz ovih brojki se vidi da su sredstva opredeljena samo za izradu projektno – tehničke dokumentacije, dok nastavak radova na izgradnji pomenute deonice tek treba da „sačeka svoj red“.

LSV napominje da treba da se sačeka završetak projektno-tehničke dokumentacije, definisanje investicione vrednosti izgradnje deonice, rešavanje imovinskih odnosa, kao i izrada geološko-istražnih radova.

U saopštenju se ocenjuje da su ponovo obmanuti građani Vojvodine i opštine Irig kroz koju prolazi put kojim dnevno prođe oko 12.000 vozila, jer povezuje Srbiju sa susednom Bosnom i Hercegovinom, preko Šapca i Loznice.

„Poređenja radi, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, procenjene vrednosti oko 250.000 evra, što ukazuje da su stadioni u glavnom gradu veći prioritet od puteva u Vojvodini„, piše u saopštenju narodne poslanice LSV Olene Papuge.

Dodala je da i ostala putna mreža u Vojvodini, koja pripada kategorijama nižeg reda, u budžetu Srbije ne postoji.

„To ukazuje da će se ionako loše stanje puteva dodatno pogoršati. LSV je uložila amandman na Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu kojim se traži povećanje sredstava, kako bi se radovi konačno pomerili sa nivoa praznih obećanja“, rekla je Papuga.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga